Jeziorak

Rzeki polskie i zagraniczne; opisy i możliwości

Moderator: Moderatorzy

Jeziorak

Postprzez maniek » Nie Sie 12, 2007 8:58 pm

W tym roku ponownie "zrobiłem " Jeziorak, oczywiscie najpierw dopłynąłem do niego z Elbląga.
Kilka ciekawostek dla płynących przez pochylnie.
Musicie wyrobić się na pierwszej do godz 16.00 później kasują 100 % drozej, to samo dotyczy śluz.
Jeziorak jest w/g mnie najbardziej atrakcyjnym akwenem wodnym w tej części kraju.
sporo wysp, na których można spokojnie biwakować, nie lękając się mandatu Straży Leśnej, nawet jeżeli dmucha, zawsze można przeskoczyć od wyspy do wyspy, Na dokładne opłynięcie całego jeziora wraz z wyspami i przyległymi zatokami potrzeba 4- 8 dni zależy od szybkości płynięcia i ilości spożywanego piwa. można spotkać kupę świetnych ludzi.
Z Jezioraka, spokojnie można na przeskoczyć, na ok 13 innych jezior
POLECAM
maniek

Dołączenie: Pon Kwi 09, 2007 1:02 pm
Miejscowość: Mierzeja

Re: Jeziorak

Postprzez Dudikon » Pią Gru 25, 2009 12:43 pm

Przez pochylnie płynąłem kilka razy ze znajomymi. Wszyscy przeklinali bzy i komary. Jest ich zatrzęsienie. Szczególnie na kanale przed pierwszą pochylnią. Ale warto. Przykre i dotkliwe wrażenia wcześniej rekompensuja wspaniałe widoki zarastającego jeziora Drużno. Zawsze znajomych namawiam aby stanąć na biwak przy wpływie rzeki Elbląg na Drużno.
Jest tam cypel rybacki, który pomieści spokojnie kilka namiotów. Wypłynięcie z niego na jezioro o godzinie 5-tej rano
jest wspaniałym doznaniem.
Dudikon

Dołączenie: Nie Gru 20, 2009 2:12 pm

Powróć do Rzeki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość